Events

Sosyal ve beşeri bilimler: sabit ve değişken arasında

Sabit ve Değişen Arasındaki Birinci Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Forumu
28 – 26 Temmuz 2022
Zoom teknolojisi ile toplantıya katıldı
Uluslararası Araştırma ve Sosyal ve Beşeri Çalışmalar Merkezi / İngiltere.
kötü şans
Türkiye Küresel ve Bölgesel çalişamalar Merkezi / Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya-Türkiye
Ve ortak olarak
İletişim ve sağlık güvenliği araçları laboratuvarı / Bilgi ve İletişim Bilimleri Fakültesi / Cezayir Üniversitesi 3
ile ortaklaşa
Cezayir-Afrika İlişkilerinde Güvenlik Boyutları Bölümü (PRFU /) Cezayir Üniversitesi 3
sloganı altında ilk uluslararası forumu düzenler.
Sosyal ve beşeri bilimler: sabit ve değişken arasında.
Konya/Türkiye
.2022 Temmuz 2 8/27/26 gün
ZOOM teknolojisi + varlığım aracılığıyla çevrimiçi
Forum Başkanı
Dr. Abdülaziz Abdülmoumen.
Forum Genel Danışmanı
Dr. Kokhan Bozbaş
Bilim Kurulu Başkanı
Bay Dr. Ayşe Bukrisa
Düzenleme Kurulu Başkanı
Dr. Şerifa klaa

Önsöz

Sosyal bilimler ve beşeri bilimler sorununu tüm yönleri ve değişkenleri ile ele almak ve onunla ilgili gerçekleri araştırmak oldukça zordur ve gazeteciler, bilim adamları ve teorisyenlerin bu karmaşıklığı çözmesi ya da en azından çözüm. Bu olguların çözümünün ve yansımalarının çeşitli biçimlerde ve temel düzeylerde ortaya çıktığı ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlara epistemolojik bir eleştiri geliştirmek ve bu alana önemli katkılarda bulunmak.
Bu bağlamda, çeşitli araştırma problemlerinin hipotezlerini algılamak, açıklamak ve çözüme ulaştırmak ve aynı zamanda bunların tahmin sürecini kolaylaştırmak için eleştirel bir epistemolojik anlayış geliştirmek için bu alana önemli katkılarda bulunulmuştur. nihayet.
Kesin bilimlerin muazzam gelişimi, bazı basit bilgileri bilime dönüştürmeyi mümkün kıldı ve fizikçi “Heisenberg Werner” in kuantum fiziği alanındaki çalışmaları, bilimin gelişme sürecinde büyük bir devrim yaptı. Determinizm ve mutlak mantığından indeterminizm ve görelilik mantığına geçiş, sosyal bilimlerin ve beşeri bilimlerin ortaya çıkmasına güçlü bir ivme kazandıran derin epistemolojik tartışmaları ateşledi.
Sosyal ve beşeri bilimlerin benimsediği konular ve yaklaşımlar üzerine yapılan tartışmalar, bu bilimlere ait olguların anlaşılmasında, çözümlenmesinde ve yorumlanmasında farklılıklara yol açmıştır. Örneğin, insanlığı savaş tehlikesinden kurtarmanın bir yolunu bulmaya çalışan fizikçi ve matematikçi Albert Einstein ve psikolog Sigmund Freud ile karşılaştığınızda, Freud, insan davranışını analiz etmenin çok zor olduğunu cevabında açıkça belirtir ve Şöyle açıklıyor: Tek bir içgüdü tarafından nadiren motive edilir, çünkü Bir bireyin saldırganlığı aynı anda birkaç ideal dürtü içerir.

Daha fazla detay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button